Skip to main content

Geslaagd Hankido Festival

Het was een drukte van belang in Ons Sporthuis op Urk tijdens het Hankido Festival. Master Ko Baek-yong gaf ’s morgens les aan de jongste leden van HKD Vereniging Chongmukwan en ’s middags waren de volwassenen aan de beurt. Ondertussen stond samonim, de vrouw van master Ko, in de keuken om Koreaanse hapjes te bereiden. Het werd een leerzame en gezellige dag.

Hankido

Master Ko Baek-yong verblijft drie maanden in Nederland en dus is er tijd om vaak en uitgebreid les te geven. Op de voor master Ko kenmerkende stijl waarbij herhalen, herhalen en nog eens herhalen tot het goed is het motto is, worden per les slechts enkele technieken behandeld. Niet het leren van nieuwe technieken is belangrijk, maar het begrijpen van de onderliggende principes. Daarvoor is het wel nodig dat er een goede basis aanwezig is. Bij de gekleurde banden ligt de nadruk daarom nu flink op het valbreken en de basis traptechnieken. De zwarte band dragers gaan met een brandende gevoel in de bovenbenen van de mat af na een uur hwansangdobeop.

Aan het einde van les mochten de hoofdleraren van Chongmukwan nog een kadootje in ontvangst nemen. Wim van der Linden overhandigde namens Cheonjikwan Veldhoven een handbeschilderd bord met daarop de naam van het nieuwe onderkomen van de vereniging; Ons Sporthuis.

IJsselstein

Master Ko blijft nu nog een week op Urk en zal daarna een week op het NHF hoofdkwartier in IJsselstein verblijven. Daar zullen op zaterdag 13 juni dan-examens worden afgenomen. Op vrijdag 12 juni kun je in IJsselstein deelnemen aan een centrale HKD training met master Ko Baek-yong. Op zondag 14 juni wordt de eerste instructeurscursus gegeven voor iedereen die bij een NHF school lesgeeft.