Skip to main content

9 november: dan examens

Op zaterdag 9 november worden leden van onze organisatie in de gelegenheid gesteld om examen af te leggen voor hun eerste of volgende dan-graad. De examens zullen worden afgenomen op het NHF hoofdkwartier in IJsselstein.

Wil jij deelnemen?

examen hankimuye 2013
Zwarte band examen

Meestal zal je leraar jou uitnodigen om aan het examen deel te nemen. Je moet hiervoor wel aan een aantal eisen voldoen. Natuurlijk moet je de juiste technische kennis meenemen, maar tussen de verschillende dan examens zit ook een minimum wachttijd. Tussen eerste en tweede dan is dit tenminste twee jaar, tussen derde en vierde dan is dit respectievelijk drie en vier jaar. Voor alle hogere dan graden telt dat er steeds tenminste vijf jaar tussen iedere dan hoort te zitten. Wanneer je aan deze eisen voldoet, kun je natuurlijk ook zelf bij je leraar aangeven dat je examen wil doen. Doet dit op tijd zodat je samen met je leraar naar het examen toe kan werken.

Exameneisen

Op de website van de World Hankimuye Federation kun je lezen wat de eisen per dan graad zijn. Je vindt hier ook een overzicht van de kosten per dan examen.