Skip to main content

Herfsttrainingen met Koreaanse grootmeesters

De herfstvakantie van 2023 stond bij velen in het teken van het bezoek van onze Koreaanse meesters aan Nederland. Meester Yang Yong-seok (9e dan) en meester Ko Se-hwan (7e dan) verbleven twee weken in Nederland en bezochten Den Bosch, IJsselstein, Urk en Emmeloord. Leden van andere scholen sloten aan bij de trainingen die werden georganiseerd. Zo werd het voor veel hankimuye enthousiastelingen een leerzame herfstvakantie.

Wellicht is er sprake van een nieuwe traditie. Vorig jaar bezocht meester Ko Se-hwan Nederland ook tijdens de herfstvakantie en ook nu gaan er alweer stemmen op om hem volgend jaar weer naar Nederland te halen. De vriendelijke, maar toch zeer stevige manier van lesgeven bevalt goed en de lessen zijn niet alleen zeer leerzaam maar ook goed voor de onderlinge band tussen leden van verschillende scholen.

Hankimuye

Sinds we ons in 2014 hebben aangesloten bij de World Hankimuye Federation (WHF), is er flink aan de weg getimmerd om de WHF op de kaart te zetten. Dat niet alleen, ook op technische vlak zijn er veel veranderingen doorgevoerd. Het curriculum is gemoderniseerd, zonder daarbij de traditionele waarden uit het oog te verliezen. De nadruk op het doorgronden en toepassen van de basis principes blijft het hoofddoel van de organisatie.

Trainingen

Tijdens het bezoek werden diverse trainingen georganiseerd. In IJsselstein werd op het NHF hoofdkwartier getraind en in Den Bosch konden de leerlingen op dag één al aan de bak tijdens een open training. In de tweede week was Urk aan de beurt en er werd ook een bezoek gebracht aan Emmeloord. Er werd flink gezweet en veel geleerd. Het was goed om te zien dat er steeds meer leerlingen zijn die de trainingen op waarde weten te schatten en proberen bij zoveel mogelijk trainingen aanwezig te zijn.

Examens

Geslaagd!!!

Op zaterdag 28 oktober werd het bezoek afgesloten met dan-examens. Niet eerder stonder er zoveel leden van onze federatie op de mat om examen te doen. Er werden examens afgenomen voor eerste, tweede, derde en vierde dan. Met examens voor zoveel verschillende graden, was er ruim vier uur gereserveerd om de examens af te nemen. In de week voorafgaande aan het examen, werden de meeste kandidaten als eens apart genomen om hun kennis persoonlijk te testen.

Het examen zelf was er eentje om door een ringetje te halen. Het was duidelijk dat iedereen goed voorbereid op de mat was verschenen. Na de examens hadden de examinatoren dan ook niet veel tijd nodig om tot een oordeel te komen: iedereen geslaagd!

De volgende mensen deden examen: 4e dan; Mustafa, Lukas, Jacob, David, 3e dan; Nico, Klaas, Albert, Mike, Ryan 2e dan; Yannick, Maarten, Amy, Hamid, Levi, Willem, Simon 1e dan; Taha, Wahid, Albert, Sjors, Jurian, Klaas Jan, Fokke Jan, Lucian, Jorn, Daniël