Skip to main content

4e dan voor Roland van Boxtel

Tijdens een trainingsreis naar Korea in mei heeft Roland van Boxtel examen afgelegd voor zijn vierde dan. Onder toeziend oog van meesters Yang Yong-seok (9e dan) en Ko Sehwan (7e dan) legde niet alleen Roland examen af, ook medereizigers Joost en Richard deden mee. Zij slaagden voor hun zwarte band, eerste dan.

Vierde dan hankimuye
Vierde dan voor Roland

Tijdens de lerarentraining op 1 juli kreeg Roland zijn vierde dan diploma officieel door Leon de Heus (8e dan) overhandigd.

Jeilkwan

Roland startte zijn martial arts carrière ooit in Best en vervolgde zijn training later in IJsselstein. In 2016 richtte Roland zijn eigen school op; jeilkwan. Joost en Richard zijn leerlingen van het eerste uur. Dat zij nu geslaagd zijn voor hun zwarte band kan dus zeker gezien worden als een mijlpaal.

Essay

Onderdeel van het vierde dan examen is het schrijven van een essay. Je kunt de Nederlandse vertaling hier downloaden.