Skip to main content

Reis naar Korea 2019

Vijf leden van onze federatie hebben deelgenomen aan de Hankimuye Master Course in Zuid-Korea. Wim van der Linden (Cheonjikwan), Mick Kohnen (Keumgangkwan) en Klaas Barends, Jacob Pasterkamp en Ida Bos (Chongmukwan) verbleven ruim een week op het hoofdkwartier van de World Hankimuye Federation om daar te trainen.

Hoewel er regelmatig getraind werd, was training deze keer niet het hoofddoel van de reis. Op zaterdag 5 oktober werd stil gestaan bij het overlijden van master Ko Baek-yong. Tijdens een korte ceremonie werd stil gestaan bij het leven van master Ko en alles wat hij voor ons heeft mogen betekenen. Daarnaast werd er veel overleg gepleegd over de toekomst van de World Hankimuye Federation. Eerder dit jaar zijn de hoofdleraren van de NHF bij elkaar gekomen hun visie voor de WHF op papier te zetten. De opdracht was dan ook om deze visie naar voren te brengen. De WHF zal zich de komende jaren richten op internationale groei en de NHF zal hierbij een belangrijke rol gaan spelen.

Training

Dagelijks werd er gemiddeld drie keer getraind. Vaak onder leiding van meester Ko Sehwan, maar er werd ook een bezoek gebracht aan de school van meester Nam Gi-seok. Deze leraar bracht eerder dit jaar een bezoek aan Nederland om tijdens het HKD Zomerkamp op Urk les te geven.

Doboks

Binnenkort wordt het mogelijk om je nieuwe HKD uniform (dobok) online te bestellen. De WHF is een overeenkomst aangegaan met Younmusa in Seoul. Zij zullen de doboks gaan leveren. Via een webshop kunnen onze leden hun uniform bestellen en betalen. Het uniform kan dan bij de school/vereniging worden afgehaald.

Media