Skip to main content

WHF Lerarentraining

Vorig jaar introduceerde de World Hankimuye Federation een vernieuwd opleidingsprogramma voor leraren. Om alle NHF leraren aan te sluiten op dit nieuwe programma werd op Urk een speciale lerarentraining verzorgd. Bijna 40 leraren vonden op 20 april de weg naar Urk. Het was voor hun sowieso fijn om eens samen met de andere leraren samen te kunnen trainen en gedachten te wisselen.

Deelnemers HKD lerarendag 2019 Urk
Deelnemers lerarendag

Glossy

Klaas Barends en Tijmen de Heus
Overhandiging Hankimuye Glossy

De dag begon met de introductie van de nieuwe Hankimuye glossy. Dit boekje werd uitgegeven door de World Hankimuye Federation, maar gedrukt in Nederland. Het eerste exemplaar was voor Tijmen de Heus. Het was Tijmen die in 1989, toen grootmeesters Myung Jae-nam en Ko Baek-yong Nederland bezochten, vriendschap sloot met master Ko. Als dank voor zijn jarenlange inzet voor onze federatie mocht hij het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Wil je ook in het bezit komen van dit boekje? Bestellen kan nu!

EHBSO

Eén van de aanbevelingen in het nieuwe programma van de WHF is dat leraren een EHBO cursus volgen. De organisatie had een EHBSO instructeur uitgenodigd om in te zoomen op de risico’s die onze sport met zich meebrengt.

Hoewel de meeste leraren reeds in het bezit zijn van een regulier EHBO diploma, bleek dat de verdieping zeer op prijs werd gesteld. Met de vele tips die we hebben ontvangen gaan we zeker aan de slag.

Training

NHF lerarentraining 2019

Na de lunch was het tijd om in actie te komen. Leraren Leon de Heus en Klaas Barends gaven les in de praktische toepassing van de loopvormen en de principes van hankido. Tussen deze twee lessen door gaf Paulus van Slooten les in ‘hoe geef ik les?’

Het werd voor iedereen een leerzame middag voor de leraren die nu zelf weer eens leerling konden zijn.

Certificatie

Alle deelnemende leraren zullen binnenkort vanuit Korea hun trainer of instructeur certificaat ontvangen. Dit betekent dat nagenoeg alle NHF leraren nu gecertificeerd zijn. De enkele leraar die niet aanwezig was, kan op de volgende NHF lerarentraining alsnog zijn/haar certificatie aanvragen.

Al met al kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde dag. We danken alle leraren voor hun inzet!