Skip to main content

David in Korea

Je bent klaar met je opleiding, hebt ruim twee maanden de tijd en wil dolgraag beter worden in martial arts. Wat doe je dan? Precies, dan ga je tien weken naar Korea om daar te trainen op het hoofdkwartier van de Hankimuye Federation.

Trainen in Korea

David Kwakernaak - Korea 2018
David in Korea

David Kwakernaak (2de dan) uit Emmeloord was klaar met zijn opleiding, had ruim twee maanden te tijd en wilde dolgraag trainen. Op vrijdag 8 juni landde David na een vlucht van elf uur op Incheon International Airport. Daar werd hij opgewacht door meester Ko Sehwan (6de dan). David begon met hapkido toen hij 11 jaar oud was, nu tien jaar verder is hij klaar voor de volgende stap in zijn vechtkunst carrière. In de tweeënhalve maand die David in Korea verblijft, zal hij vooral les krijgen van meester Ko Sehwan. Naast les in de drie HKD’s van hankido, hapkido en hankumdo krijgt David ook dagelijks les in taichi.

Elke dag staat het trainen van basis oefeningen en stretching op het programma, aangevuld met hwansangdobeop. Daarnaast is er afwisselend aandacht voor traptechnieken, zelfverdediging, valbreken, zwaardtechnieken en loopvormen. Vaste trainingspartner is meester Kim Chan-su (5de dan).

Naast de technische training leert David ook meteen ontzettend veel over de Koreaanse taal en cultuur. Zo leert hij Koreaans lezen en schrijven en mag hij proberen de Koreaanse benamingen van de technieken te onthouden.

Reizen

Naast de dagelijkse trainingen heeft David maar weinig tijd om er op uit te trekken, alleen in het weekend krijgt hij soms de mogelijkheid om alleen of samen met Ko Sehwan naar Seoul te gaan om cultuur te snuiven. Eind juli krijgt David bezoek uit Urk. Jacob, Lukas, Albert en Teunis zullen zich dan bij David aansluiten en later in augustus sluit Klaas zich bij de groep aan. Dan staat er ook een bezoek van drie dagen aan Kyoto in Japan op het programma. Eind augustus hoopt David weer terug te keren naar Nederland.