Skip to main content

Reis naar Korea

In het voorjaar reisden Klaas, Mustafa en Riza naar Zuid-Korea om daar aanwezig te zijn tijdens de opening van het nieuwe hankimuye hoofdkwartier en natuurlijk om te trainen.

De eerste week

Seosan Hoofdkwartier Hankimuye

De drie heren vlogen op vrijdag 27 april naar Zuid-Korea waar ze op zaterdag aankwamen. Op het vliegveld werden ze vriendelijk ontvangen door meester Ko Sehwan, hoofdinstructeur van de World Hankimuye Federation. Tijdens de eerste week verbleven ze op het hoofdkwartier nabij de stad Seosan. Naast het trainen mochten de heren meteen de handen uit de mouwen steken om mee te helpen met de inrichting van het hoofdkwartier.

Opening hoofdkwartier

Op zaterdag 5 mei werd het hoofdkwartier officieel geopend. Veel leerlingen, oud-leerlingen en vrienden van onze organisatie waren naar Seosan afgereisd om bij de plechtigheden aanwezig te zijn. De gehele ceremonie werd live op facebook gestreamd. Mustafa en Klaas was gevraagd om een kleine demonstratie hankido te verzorgen. Het was een mooie dag en onze drie reizigers zijn dan ook trots dat ze er bij aanwezig mochten zijn.

Opening World Hankimuye HQ in Seosan

De tweede week

De tweede week bivakkeerden de drie in de school van meester Ko Sehwan in Incheon. Daar werd dagelijks volgens een vast schema getraind in hankido, hankumdo, hapkido en loopvormen. Op woensdagavond werd speciaal getraind met meester Yang Yong-seok. Hij reist binnenkort samen met Ko Sehwan naar de Filipijnen om daar les te geven aan de plaatselijke politie. Op donderdag werd een bezoek gebracht aan de zwaardsmederij Naradogeom. Daar konden de heren hun hankumdo vaardigheden testen op bamboestaken. Verschillenden slagcombinaties werden geoefend. Naast de verschillende training was er ook nog tijd om te genieten van de Koreaanse cultuur. Op donderdagmiddag brachten de heren een bliksembezoek aan de hoofdstad Seoel.

Afsluiting

Riza Kalkan
Riza

Riza sloot deze trainingsstage af met zijn examen voor de 1ste geup (rood/zwarte band). Mustafa kan nu verder training voor zijn vierde dan examen. In september en oktober hoopt meester Ko Sehwan naar Europa te komen. Maak je agenda vast vrij.