Skip to main content

Seminar op Majorca

Twee jaar geleden bracht master Ko Baek-yong een bezoek aan Palma de Mallorca. Op uitnodiging van Pedro Frontera introduceerde master Ko toen hankido op het Spaanse eiland. Afgelopen weekend gaven drie Nederlandse instructeurs een tweede seminar. Klaas Barends assisteerde master Ko Baek-yong twee jaar geleden en hield contact met Spaanse hankido leraren. Het resulteerde eerder al in seminars in Alicante en Valencia en nu dus een uitnodiging om op Majorca les te geven. Wim van der Linden en Mustafa Fidanci van Cheonjikwan in Veldhoven besloten om mee te gaan en te assisteren bij het lesgeven.

Privé-les

Op vrijdagavond werd samen met Pedro getraind. Hij kreeg samen met zijn assistente Sonia privé-les. De nadruk lag vooral op hoe er bij onze scholen hankido wordt onderwezen. Er kon één-op-één worden getraind, waardoor er in twee uur veel informatie kon worden overgedragen.

Hankido seminar

Hankido Mallorca

Op zaterdag volgde een open seminar in het centrum van Palma. Ruim 25 mensen hadden zich aangemeld. De meeste waren ook al aanwezig toen master Ko Baek-yong naar Majorca was gekomen. De seminar bestond uit twee lessen van ieder drie uur.

Na een korte uitleg van de drie voornaamste principes van hankido met daarbij een aantal praktische voorbeelden, volgde instructie in de hankido cirkeltechnieken. De eerste vijf en de twaalfde cirkeltechniek werd getraind. Daarnaast was er nog tijd voor gwonbeop (slagtechnieken) en een half uurtje schoptechnieken.

Aan het einde van de seminar kregen de deelnemers een certificaat en de leraren een presentje.

Foto’s