Skip to main content

Trainen in Korea

In het voorjaar van 2018 wordt in Korea weer een twee weken durende seminar georganiseerd. Leden van de Nederlandse HKD Federatie zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze seminar.

De lessen zullen plaatsvinden op het nieuwe hoofdkwartier van de World Hankimuye Federation. Het nieuwe hoofdkwartier ligt nabij de stad Seosan, ongeveer twee uur rijden ten zuiden van de hoofdstad Seoel. Dagelijks zal er vier keer getraind worden onder leiding van meester Ko Sehwan in hapkido, hankido en hankumdo. De lessen zijn geschikt voor zowel gevorderde beoefenaars als beginners. Je kunt bij je leraar meer informatie opvragen.

Training

De dag begint om zeven uur ’s ochtends met een openluchttraining. Deze training neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.
Na het ontbijt volgt de tweede training van de dag. Tijdens deze twee uur durende training krijgen de deelnemers les in hankido zelfverdediging.
Na de (Koreaanse) lunch volgt ’s middags nogmaals een twee uur durende training. Het thema van deze les wisselt.
Na de training ben tot de avondtraining vrij om zelf je tijd in te vullen. ’s Avonds na het avondeten sluiten we de dag af met de vierde training.

Datums

Vertrek naar Korea is op 27 april. Aankomst op zaterdag 28 april en de eerste twee dagen worden gebruikt om te acclimatiseren en de jetlag te verwerken. Tijdens het tweede weekend (5 en 6 mei) wordt een uitstapje georganiseerd. De terugkeer naar Nederland valt op zaterdag 12 of zondag 13 mei.