Skip to main content

Zwarte band examens 2017

In november werd tweemaal een zwarte band examen georganiseerd door onze federatie. Eenmaal in Veldhoven om 11 november en eenmaal in Urk op 25 november. Er werden examens afgenomen voor junior black belt, eerste, tweede en derde dan. Alle deelnemers zijn geslaagd.

Sommige leden die wel waren uitgenodigd voor het examen konden helaas niet meedoen. Zij kunnen in februari eventueel herexamen doen.

Nieuw op de examens is het onderdeel waarbij de examenkandidaten uitleg moeten geven over één van de technieken. Het geeft kandidaten de kans om de technieken rustig voor te doen en te laten horen dat ze weten hoe de principes van hankido toegepast moeten worden. Verder waren de examinatoren het er over eens dat de dan-trainingen die aan de examens vooraf gingen veel toegevoegde waarde gaven aan de voorbereiding op het examen. Het gaf tevens de examinatoren de kans om de kandidaten reeds beter te leren kennen.

Veldhoven

Henri, Victor, Toto en Mark beten in Veldhoven de spits af. Mark legde het examen voor eerste dan. Een gedegen voorbereiding zorgde ervoor dat hij vol zelfvertrouwen aan het examen kon beginnen. Diezelfde voorbereiding zorgde er natuurlijk ook voor dat hij slaagde voor zijn zwarte band examen Victor en Toto legden examen af voor de tweede dan. Beide heren draaien al enkele jaren mee en hebben dan ook veel ervaring opgedaan. Dat bleek uit het examen dat werd afgelegd, beide heren slaagden met glans voor hun tweede dan examen. Met een goede voorbereiding en jaren ervaring nam Henri deel aan het examen. Hij slaagde voor zijn derde dan. Het resultaat werd gevierd met een etentje bij de plaatselijke wok.

Urk

In Urk verschenen elf examenkandidaten op de mat. Voor het eerst legden jeugdleden van de NHF examen af voor de vorig jaar ingestelde ‘junior black belt’. Aan Freek Andries, Simon en Willem de eer om al eersten dit examen af te mogen leggen. Het junior black belt examen dient als opstapje naar het examen voor de eerste dan. Jeugdleden die de minimum leeftijd van 16 jaar voor eerste dan nog niet hebben bereikt, kunnen via dit examen toch in het bezit komen van de zwarte band. Middels een verkort examen kunnen ze zodra ze de minimum leeftijd bereikt hebben, alsnog de eerste dan halen. Voor deze drie heren verwachten we dat dat geen probleem zal zijn.
In totaal zes leden uit Amsterdam, Alphen en Urk legden examen af voor eerste dan. Hamid, Virgil, Wout, Karin, Jacob en Hendrik legden een uitstekend examen af en mochten de felbegeerde zwarte band in ontvangst nemen. Met name Karin, de enige vrouw in het gezelschap, liet zien dat je met pit en een goede technische kennis jezelf prima kunt verdedigen.
Martijn en Gert-Jan legden een prima examen voor hun tweede dan. Vooral hun vermogen om kleine foutjes snel een effectief te corrigeren sprong in het oog bij de examinatoren. In Urk werd het examen afgesloten met koffie en gebak.

Iedereen die geslaagd is, krijgt binnenkort een officieel diploma van de World Hankimuye Federation. De leden die slaagden voor junior black belt of eerste dan ontvingen een persoonlijke zwarte band met hun naam erop.