Skip to main content

Eerste Bondstraining 2017 in Veldhoven

Elke NHF school organiseert jaarlijks een speciale open training en nodigt daar de andere scholen voor uit. Dit jaar beet Cheonjikwan de spits af met een goed georganiseerde bondstraining Veldhoven.

Hankido

Na een welkomswoordje begon de bondstraining met een gezamelijke training onder leiding van NHF hoofdinstructeur Leon de Heus (7de dan). Na een korte warming-up volgden diverse hankido zelfverdedigingstechnieken. Er was veel aandacht voor het onder controle houden van de tegenstander na het uitvoeren van de techniek.

Pauze

Dat er niks mis is met de Brabantse gastvrijheid werd in de pauze duidelijk. Ook aan de inwendige mens was gedacht. In de pauze waren er voor de deelnemers belegde broodjes en ook stond er frisdrank en koffie klaar.

Lekker trainen

Na de pauze werd de groep opgedeeld in vieren. De vier teams kregen vervolgens op hun eigen niveau les in hapkido, hankido, hankumdo en in lesgeven.

Lesgeven
Speciaal voor de NHF leraren gaf Paulus van Slooten (5de dan) een clinic lesgeven. In het dagelijkse leven geeft Paulus zelf les lichamelijke opvoeding aan het Berechja College in Urk en hij weet dan ook als geen ander hoe je een goede les moet vormgeven.

Hapkido
Mustafa Fidanci (3de dan) en Henri van Heeswijk (2de dan) uit Veldhoven zorgden ervoor dat mensen ook daadwerkelijk moe werden. Met een intensieve les in hapkido traptechnieken zorgden zij ervoor dat de deelnemers hun conditie flink aan moesten spreken. Naast de standaard traptechnieken was er ook aandacht voor speciale traptechnieken.

HKD Zelfverdediging
Hoe je jezelf nou goed kunt verdedigen en waar je daarbij op moet letten, was het thema van de les die Wim van der Linden (4de dan) gaf. Tijdens de leerzame les, met veel technische en praktische tips, werden technieken verduidelijkt.

Hankumdo
Klaas Barends (6de dan) gaf les in hankumdo. Het thema van de les was ‘zwaard tegen zwaard’. Hij legde uit waar je op moet letten wanneer beide partijen in een confrontatie bewapend zijn. En hoewel de kans op een ‘zwaard tegen zwaard’-gevecht in de moderne tijd vrijwel nihiel is, wist Klaas steeds de link naar de moderne tijd te leggen.

Afsluiting

Na de afsluiting, het maken van een groepsfoto en natuurlijk het opruimen van de matten, kon iedereen weer huiswaarts keren. Petje af voor de leden uit Groningen die zo’n 280 kilometer moesten reizen om deel te nemen aan de bondstraining.