Skip to main content

Wim en Klaas naar Finland

Het afgelopen weekend brachten Wim van der Linden (Cheonjikwan) en Klaas Barends (Chongmukwan) een bezoek aan de Finse hankido organisatie. Op uitnodiging van Sami en Satu Munukka gaven de heren les in het nieuwe hoofdkwartier van de Finse Hankido Federatie. Klaas bezoekt Finland regelmatig. Zo was hij eerder dit jaar samen met meester Ko Baek-yong in Finland om hem te assisteren tijdens de seminars en het afnemen van de examens. Sami, Satu en Jukka legden examens af voor vierde, derde en tweede dan. Tijdens het recente bezoek mochten Klaas en Wim de certificaten overhandigen.

Seminars

De Nederlandse instructeurs gaven les in zowel hankido en hankumdo. Er werd een begin gemaakt met het aanleren van de ‘hangulbeop’ in lopende vorm (het letters van het Koreaanse alfabet slaan met cirkelstappen) en er was ook veel aandacht voor de ‘jeonhwan hwansangdobeop’ (hankido visualisatietechnieken met cirkelstappen). Het nieuwe hoofdkwartier van de Finnen biedt voldoende ruimte voor het organiseren van seminars en kan eventueel ook dienen als slaapplek voor bezoekers (als je het niet erg vindt om in een slaapzak op de mat te slapen). Daarom is besloten om in 2017 wederom een Hankido Winter Seminar te organiseren.