Skip to main content

Goed georganiseerde NHF bondstraining

De onderdelen die dit jaar tijdens de bondstraining in Alphen aan bod kwamen, waren iets anders dat wat we van voorgaande jaren gewend waren. Diverse onderwerpen werden uitgediept die anders niet zo vaak aan bod komen. Hierdoor werd het voor iedereen een leerzame bondstraining.

Het draait op een bondstraining echter niet alleen om trainen en nieuwe stof leren. Gezellig samen op de mat, zweten en eens met iemand anders trainen dan je vaste partner. Ook dat zijn redenen waarom de bondstraining jaarlijks wordt georganiseerd. Met een barbecue na afloop, kreeg iedereen de kans om elkaar ook eens in een wat minder formele setting te leren kennen.

Houding

De ‘keynote’ seminar werd dit jaar verzorgd door meester Jenne Meijster. Jenne gaf uitleg over hoe je je eigen lichaamshouding kunt optimaliseren. Met diverse oefeningen werden vier belangrijke punten verduidelijkt. Hoe kun je bijvoorbeeld de aandacht bij je danjeon houden, en waarom doe je dat? Wat is het nut van ontspannen?
De les van Jenne gaf de deelnemers veel stof tot nadenken en veel tips om de eigen houding, en dus technieken, te verbeteren.

Diploma’s

Na de eerste les kregen diverse leden van onze federatie hun dan certificaat uitgereikt. Zij hadden eerder dit jaar, tijdens het bezoek van meester Ko Baek-yong, examen afgelegd en kregen nu hun diploma’s uitgereikt uit handen van hoofdinstructeur Leon de Heus.

Praktisch

Na de pauze was het tijd voor een praktische toepassing van hetgeen voor de pauze was geleerd. De groep werd in tweeën gedeeld. Terwijl de ene helft van de deelnemers les kreeg van meester Wim van der Linden in praktisch hankido, kreeg de andere helft les van meester Klaas Barends in one-step sparring. Na een uur wisselden de deelnemers van leraren en dus van oefenstof.