Skip to main content

Afscheid van meesters Ko en Yang

Op Urk hebben de leden van Chongmukwan op maandag 10 augustus afscheid genomen van meester Ko Baek-yong en meester Yang Yong-seok. Beide meesters verbleven in Nederland om les te geven aan de leden van onze federatie.


Bijna drie maanden geleden kwam meester Ko Baek-yong, vergezeld door zijn vrouw, naar Nederland. In deze drie maanden bezocht hij alle NHF scholen en gaf dagelijks les. Ongeveer een maand geleden voegde meester Yang zich zij het gezelschap en samen gaven zij les tijdens de 120-uurs training die op Urk werd gehouden. In de tussentijd bracht ook meester Ko Se-hwan nog een bliksem bezoek aan Nederland.

Zwarte band

Er vond in deze maanden ontzettend veel kennisoverdracht plaats. Zeven leden van onze federatie slaagden voor de zwarte band, eerste dan. Nog eens vijf leden slaagden voor hun tweede dan en één lid slaagde voor zijn derde dan. Speciaal voor de instructeurs van onze federatie werden speciale trainingen georganiseerd. Zij zijn nu bevoegd om namens de World Hankimuye Federationles te geven in Hankido.

Korea 2016

Volgend jaar hopen we weer een trainingsreis van drie weken naar Korea te organiseren. Je zult dan drie weken verblijven op het Hankimuye hoofdkwartier in Korea en daar dagelijks meerderde keren les krijgen. Alle leden van de NHF kunnen zich opgeven voor deze reis, ongeacht hun graad. Je hoeft dus niet perse een zwarte band te hebben om mee te mogen. We zullen je via deze site op de hoogte houden van de plannen.