Skip to main content

Zesde dan examen

Ko Sehwan en Klaas Barends hebben vandaag, 24 juli, het praktijkdeel van hun zesde dan examen afgelegd in Urk. In de nieuwe dojang van HKD Vereniging Chongmukwan werden beide heren aan de tand gevoeld door de meesters Ko Baek-yong (9e dan), Yang Yong-seok (9e dan) en Leon de Heus (7e dan).

Internationaal instructeur

Meester Ko Sehwan had eerder in Korea al examen afgelegd, maar omdat hij internationaal instructeur is, mocht hij het vandaag in het Engels nog eens dunnetjes overdoen. Beide heren moesten niet alleen hun kunnen, maar ook hun kennis tonen. Zo werd hun steeds gevraagd om uitleg te geven over een onderdeel om het vervolgens te moeten demonstreren en aanwezige leerlingen corrigeren.

Theorie

Beide examenkandidaten zijn echter nog niet geslaagd voor hun examen. Zij moeten eerst nog een scriptie schrijven. Pas wanneer deze ook goedgekeurd is, zullen zij hun diploma in ontvangst mogen nemen. Alle examens voor een hogere dan bestaan uit zowel een technisch als theoretisch deel.