Skip to main content

Zwarte band halen in Korea

De zwarte band halen, het doel van de meeste leerlingen. De zwarte band halen in Korea, dat was het doel van Elly Brands uit Urk.

Zwarte band

Elly vertrok begin dit jaar naar Korea om daar te trainen in de dojang van meester Ko Baek-yong. Dagelijks kreeg ze dan ook vier a vijf keer les in hankido, hankumdo en taichi. Afgelopen vrijdag mocht ze examen af leggen voor de zwarte band. Met zoveel voorbereiding zal het geen verrassing zijn dat Elly met vlag en wimpel is geslaagd.
Elly is hiermee meteen de eerste Urkse die de zwarte band heeft gehaald. We feliciteren Elly dan ook van harte met het behaalde resultaat.
De examinatoren, meesters Ko Baek-yong en Yang Yong-seok, waren in ieder geval zeer te spreken over het examen.

Taichi

Eerder vorige week slaagde Elly ook nog eens voor haar taichi test. Ze mag nu lesgeven in de eerste basisvorm. In deze vorm worden de 19 basis bewegingen van taichi geoefend. Elly is voornemens om in deze vorm les te gaan geven, zodra ze weer terug in Nederland is.