Skip to main content

NHF Bondstraining op Urk

De laatste bondstraining van het jaar zit er op. Of het nou de verse gebakken vis of de trainingen waren die de deelnemers naar Urk hadden gelokt is nog niet zeker. Waarschijnlijk een combinatie van beide.

De dag begon met de uitreiking van een aantal certificaten. Voor de leraren van de scholen die in Nederland aangesloten zijn bij de World Hanki Martial Arts Federation was er een ‘certificate of membership’. Diverse leerlingen die in het afgelopen jaar geslaagd waren voor hun dan-graad kregen het bijbehorende diploma uitgereikt.

Bondstraining

De dag begon met één speciale training voor de leraren en een training voor de leden. Paulus van Slooten deelde bij de leraren zijn visie op het lesgeven aan kinderen. Vanuit zijn achtergrond als docent lichamelijk onderwijs wist Paulus duidelijk uiteen te zetten hoe het hapkido onderwijs aan kinderen naar een hoger plan getild kan worden. De les was zeker geen eenrichtingsverkeer en het was voor de NHF leraren een mooi moment om van elkaar te leren en tips uit te wisselen.
Terwijl de leraren zich verdiepten in het lesgeven, kregen de leerlingen les van Jelle Post in traptechnieken. Zijn les werd begonnen met een pittige warming-up waarna er ruim de tijd werd genomen om aan de traptechnieken te werken. Er werd uitgebreid stil gestaan bij gedraaide trappen.

Pauze

In de pauze konden de deelnemers genieten van heerlijke vers gebakken vis en gimbap. Schipper Tiemen Ras had gezorgd voor 100 verse tongetjes die vakkundig gebakt werden door Jan Ras. Elly Brands had op vrijdag uren in de keuken doorgebracht om een Koreaanse lekkernij op de tafel te zetten. Bij de koffie werden verse brownies geserveerd door Lisa van Wissen uit Alphen. Zo hoefden de deelnemers geen honger te lijden.

Hankido en Hankumdo

Na een uur pauze werd de groep opgedeeld in beginners en gevorderden. Zij kregen afzonderlijk les in hankido en hankumdo. De gevorderde leerlingen kregen eerst van Leon de Heus les in hankido. Hwansangdobeop en gwonbeop stonden centraal in deze les. De beginners konden kennis maken met hankumdo onder leiding van Klaas Barends.
Na een uur wisselden beide groepen van leraar. Nu kregen de beginners een introductie in hankido van Leon en werden door de gevorderde leerlingen de verschillende regenboog loopvormen geoefend.


De dag werd afgesloten met een groepsfoto en een bezoekje aan de in aanbouw zijnde nieuwe lokatie waar de Urker Hapkido vereniging volgend jaar zal gaan trainen. Graag willen we de volgende personen speciaal bedanken: Tiemen Ras, Jan Ras, Tineke Ras, Elly Brands en Lisa van Wissen. Zonder jullie was deze dag nooit zo’n groot succes geweest.