Skip to main content

2de dan voor Roland

Vandaag slaagde Roland van Boxtel in Korea voor zijn tweede dan. Roland legde het examen af op het hoofdkwartier van de World Hanki Martial Arts Federation in Incheon.

Tegelijkertijd met Roland legde ook de Amerikaan Tim Sorensen zijn dan-examen af. Hij slaagde voor de eerste dan. Het examen werd afgenomen door de meester Ko Baek-yong en Yang Yong-seok, beide negende dan.

Korea

In Nederland had Roland de afgelopen maanden extra veel getraind. Vorige week reisde hij naar Korea om zich extra voor te kunnen bereiden op het examen. Dagelijks trainde hij drie tot vier keer met meester Ko Baek-yong en diens zoon Ko Sehwan. Vanuit Nederland sloten ook Wim van der Linden en Klaas Barends zich bij Roland aan. Tim werd bijgestaan door zijn leraar, Tom Foucha.

Roland van Boxtel

Hankido examen

Vorige week mochten de heren tijdens de officiële opening van het Hankimuye hoofdkwartier reeds laten zien wat ze in huis hadden. Vandaag werd het vele trainen dus beloond met een extra graad. Daarvoor moest natuurlijk wel wat gedaan worden. Al bleek al snel dat de Koreaanse meesters de beide kandidaten eigenlijk al de hele week in de gaten hadden gehouden. Ze werden dus niet alleen afgerekend op wat ze tijdens het examen lieten zien, maar ook op hun prestaties in de tijd voorafgaande aan het examen. Belangrijk meetpunt daarbij bleek de vooruitgang die in de afgelopen dagen was geboekt.

Namens de NHF feliciteren we Roland van harte met het behaalde resultaat.

Foto’s