Skip to main content

2e bondstraining 2014 goed bezocht

Veel leden van onze federatie wisten zaterdag 20 september de bondstraining te vinden. De tweede bondstraining werd in Alphen gehouden. Hapkido Vereniging Baekyongkwan organiseerde deze training en verwelkomde iedereen met koffie, thee en frisdrank.

Het programma werd iets gewijzigd. Omdat Wim van der Linden helaas geen les kon komen geven, nam Klaas Barends het onderdeel hankumdo voor zijn rekening. Na de pauze gaf Dr. Gosse de Jong een gedegen uitleg of het gebruik van drukpunten. De bondstraining werd afgesloten door Leon de Heus die nog eens goed liet voelen waarom drukpunten zo doeltreffend kunnen zijn.

Hankumdo

Klaas begon de training met het lesgeven in enkele basisstanden (gibon jasae) en legde uit hoe deze zowel offensief als defensief kunnen worden gebruikt. Daarna volgende enkele variaties op bekende basis slagtechnieken. Het onderdeel hankumdo werd afgesloten met het aanleren van de tweede regenboog loopvorm.

Voordat de pauze begon, werd de conditie van de deelnemers getest. Tegen elkaar moesten de deelnemers steeds een aantal oefeningen uitvoeren zoals opdrukken, squats en burpees. De winnaars werden elke ronde weer tegen elkaar gezet, zo deelde de groep zich steeds in tweeën. Het was uiteindelijk Roland van Boxtel die iedereen te snel af wist te zijn. Hij ging dan ook met een gratis T-shirt naar huis.

Drukpunten

Na de pauze gaf Gosse uitleg over drukpunten. Hierbij werden de Oosterse geneeskunde en westerse geneeskunde met elkaar vergeleken. Er bleken veel overeenkomsten te zijn wanneer het gaat om drukpunten (of vitale punten). Gosse gaf uitleg over meridianen en demonstreerde op de meeste meridianen enkele drukpunten. Later legde hij uit wat de invloed is van sommige drukpunten op het lichaam. Met heel veel extra informatie kon begonnen worden aan het derde en laatste deel van de dag.

Zelfverdediging

De dag werd afgesloten door Leon. Hij gaf ruim anderhalf uur les in de praktische toepassing van drukpunten. Met de informatie van Gosse nog vers in het geheugen werd het een zeer leerzame les. Na de groepsfoto was het weer tijd om huiswaarts te kleren.

Op zaterdag 29 november zal in Urk de derde en laatste bondstraining van dit jaar worden georganiseerd.