Skip to main content

Week 2 van bezoek Koreaanse leraren

Van 21 april t/m 3 mei bezoeken de Koreaanse hankido meester Ko Baek-yong, Yang Yong-seok en Ko Se-hwan Nederland. Eerder schreven we al over het bezoek aan Turkije, Finland, het zwarte band examen en de twee seminars. Na het verslag over de eerste week, zullen we je in dit artikel op de hoogte houden van de belevenissen in de tweede week.

IJsselstein

Na het drukke weekend werd er op maandag overdag getraind in IJsselstein met leraren van onze federatie. ’s Avonds was er tijdens de reguliere training werd alles wat in het weekend geleerd was uitgebreid herhaald. Zo werd er onderleiding van meester Yang volop getraind in het correct uitvoeren van de diverse spinning kicks. Soms moest de wandelstok er aan te pas komen om hier en daar te corrigeren.

HKD kamp en Taichi

Dinsdagmorgen brachten onze gasten een bezoek aan het Hapkido jeugdkamp dat door de scholen in IJsselstein en Alphen wordt georganiseerd in de bossen bij Ede. ’s Avonds werd er lesgegeven in Taichi in IJsselstein.

Amsterdam

Meester Yang vertrok woensdagavond weer naar Korea, maar voor het zover was werd er eerst nog een bezoek gebracht aan onze hoofdstad. Er werden nog een paar souvenirs ingeslagen en ’s avonds werd door meester Ko Baek-yong en Ko Se-hwan lesgegeven bij Chongmukwan Amsterdam. De training werd tevens druk bezocht door leden van scholen in Alphen, Groningen en Urk.

4de dan examen

Op donderdagmiddag legde Wim van der Linden met succes het examen voor vierde dan af. ’s Avonds werd er getraind in hankumdo.

Laatste training

Op vrijdagavond was de laatste kans om te trainen met onze Koreaanse gasten tijdens dit bezoek. Leerlingen van alle NHF scholen waren dan ook naar IJsselstein gekomen om te trainen en afscheid te nemen. Meester Ko Baek-yong gaf uitleg over het principe van harmonie en meester Ko Se-hwan deed niet alleen voor hoe je hankido wel, maar ook hoe je hankido niet moet doen. Het werd een geweldige afscheidstraining voor iedereen.