Skip to main content

4de dan voor Wim van der Linden

Vandaag is Wim van der Linden geslaagd voor zijn vierde dan. Wim legde het examen af voor meester Ko Baek-yong, Leon de Heus en Ko Se-hwan. Aan Klaas Barends de eer om als Wim’s partner te fungeren.

Over Wim

Wim is de hoofdleraar van HKD Vereniging Cheonjikwan in Veldhoven. Sinds het behalen van zijn derde dan reisde Wim regelmatig naar Korea om daar extra te trainen. Deze reizen wierpen vandaag hun vruchten af. Wim legde een zeer goed examen af.

Het examen

Naast de technische onderdelen zoals hwansangdobeop, hankido zelfverdediging, gwonbeop en loopvormen werd Wim ook getest op zijn theoretisch kennis. Omdat vierde dan ook de officiële lerarengraad is, moest Wim uitleg geven over de drie principes van hapkido en moest hij uitleggen hoe hij lesgeeft. Alles was naar volle tevredenheid van de examencommissie.

Vierde dan

Wim is de elfde persoon die als lid van de Nederlandse HKD Federatie deze hoge graad heeft gehaald. Zijn leerlingen mogen hem nu dan ook aanspreken als Wim Sabeomnim. Een titel die Wim dik verdiend heeft.