Skip to main content

Zwarte band examen

Onderdeel van het doen van een examen is het omgaan met het feit dat je zenuwachtig bent. Extra zenuwachtig waren ongetwijfeld de leden die op vrijdag 25 april examen aflegden voor hun eerste of tweede dangraad. Master Ko Baek-yong en master Yang Yong-seok, beide negende dan, namen het examen namelijk af.

Examen

Het examen werd voor de verandering niet afgenomen in IJsselstein, maar op Urk. Dit omdat van de negen kandidaten er acht waren die op Urk trainen. Kristoff was helemaal uit Vaals gekomen om examen af te leggen voor zijn tweede dan. Uit Urk was het Jacob die examen aflegde voor deze dangraad. Andre, David, Roelof, Jan, Jan Jacob en Bartijn legden examen af voor de eerste dan. Ruben en Levi legden het eerste dan examen hankumdo af.

Naast de beide grootmeesters namen ook Leon de Heus (7e dan), Ko Se-hwan (5e dan) en Mick Kohnen (5e dan) plaats achter de examentafel. Zij beoordeelden de kandidaten op hun techniek en kennis. Het was het eerste dan examen dat volgende regels van de World Hanki Martial Arts Federation werd afgenomen.

Geslaagd voor de zwarte band

Aan het einde van de avond kon iedereen weer opgelucht ademhalen. Iedereen was geslaagd. Natuurlijk waren er nog voldoende aanwijzingen om technieken nog beter uit te voeren. Het behalen van de zwarte band is niet het einddoel, maar wel een belangrijke mijlpaal. We feliciteren iedereen met het behaalde resultaat.