Skip to main content

Met master Ko in Turkije

Afgelopen dinsdag, 8 april, is master Ko Baek-yong gearriveerd in Istanbul om daar les te geven. Hij wordt vergezeld door zijn zoon, Ko Se-hwan. Vanuit Nederland hebben Klaas Barends en Mustafa Fidanci zich bij de Koreaanse leraren gevoegd om daar waar nodig ondersteuning te bieden.

De vier heren zijn naar Istanbul gekomen op uitnodiging van de nog jonge Turkse Hankido Federatie die onder leiding staat van Cem Uymak. Deze federatie werd vorig jaar opgericht nadat Klaas en Mustafa diverse seminars hadden verzorgd in Turkije.

Training in Turkije

Er wordt gemiddeld drie keer per dag lesgegeven. ’s Morgens is er privé les voor Cem, ’s middags krijgen ook de assistenten les en ’s avonds wordt er les gegeven aan de leerlingen. Er is aandacht voor zowel hankido als hankumdo.

Uitstapje Istanbul

Op donderdagochtend werd een uitstapje naar het centrum van Turkije georganiseerd waarbij een bezoekje werd gebracht aan een bazaar en de beroemde blauwe moskee. Op vrijdagmiddag werd voor de leerlingen van een lokale basisschool een demonstratie gegeven terwijl er ’s avonds een introductie les werd verzorgd bij een bevriende taekwondo school.

Op zaterdag en zondag zullen nog diverse seminars worden gegeven. Ook staat er voor zondag nog een optreden op het programma voor een Turkse TV-zender.

Vervolg

Op maandag 14 april zullen de Koreaanse meesters naar Finland reizen voor een verblijf van een week bij de Finse Hankido Organisatie. Op tweede paasdag hopen ze te arriveren in Nederland voor een verblijf van twee weken.