Skip to main content

Reis naar Korea 2014

Ook in het voorjaar van 2014 zal de Nederlandse HKD Federatie weer een trainingsreis organiseren naar Zuid-Korea. Net als tijdens voorgaande reizen zal er bij meester Ko Baek-yong getraind en overnacht worden in diens school. De reis staat open voor iedereen die zich graag twee weken lang wil laten onderdompelen in hankido, hankumdo, hapkido en de Koreaanse cultuur.

Reis naar Korea

De datum van vertrek is vrijdag 28 maart. De terugvlucht is op dinsdag 15 april. De reis naar Korea duurt dus iets langer dan twee weken en dit is ook de minimale duur van de reis. Deelnemers kunnen eventueel nog een extra week bijboeken (uiteraard tegen bijbetaling).

Training

Zoals eerder aangegeven zal het doel van de reis naar Korea vooral training zijn. Twee weken lang zal er tenminste drie maal daags worden getraind. In de weekenden zullen er excursies worden georganiseerd naar culturele en historische bezienswaardigheden. In Seoul zal een bezoek gebracht worden aan één van de paleizen, diverse musea en een tempel. Er wordt een bergwandeling georganiseerd en er zal voldoende tijd zijn om spullen voor het thuisfront in te slaan. Er zal tevens één uitstapje worden georganiseerd naar een andere streek in Zuid-Korea. Dit zal gebeuren in overleg met deelnemers aan de reis. Gedacht kan worden aan een uitstapje naar Gyeongju, Busan, Daegu of Jeju.

Kosten

De kosten voor de reis zijn deels afhankelijk van de prijs van de ticket. Gerekend moet worden op een ticketprijs van ongeveer 750 euro. De prijs voor de training, het verblijf, eten en de excursie bedraagt 1000 euro.
De maaltijden in de dojang zijn bij deze prijs inbegrepen, maar de prijs voor maaltijden die buiten de deur worden genuttigd, zijn voor eigen rekening. Reken dus op een totaal bedrag van ongeveer 1750 euro voor de reis exclusief zakgeld.

Aanmelden

Aanmelden voor de reis is nog niet mogelijk. Aangeven dat je belangstelling hebt om te gaan natuurlijk wel. Dit kan door een mailtje te sturen naar Klaas Barends. Zijn adres is hankido@gmail.com.