Skip to main content

IHF Games

Onze Nederlandse delegatie is op de IHF Games in Zuid-Korea flink in de prijzen gevallen. De games werden op 20 en 21 juli gehouden in de stad Yongin.

Zaterdag

Lukas Romkes en Romeo van Burik deden in dezelfde categorie mee op het onderdeel hoogspringen. Op dit onderdeel dien je met een schouderrol zo hoog mogelijk te springen. Zij hoefden alleen een goed springende Colombiaan voor zich te dulden. Lukas sleepte de zilveren medaille in de wacht, terwijl Romeo de bronzen medaille mee naar huis kan nemen.
Op het onderdeel zweefrol, waarbij dus zoveel mogelijk afstand overbrugt dient te worden met een schouderrol, streden Levi Ras en Calvin Kraaijenhof om het eremetaal. Hier was het een goed springende Duitser die de gouden plak voor onze neuzen wegkaapte, maar met een sprong van ruim drie-en-halve meter behaalde Levi de tweede plaats en Calvin werd derde.

Hankido

Het tweede onderdeel waar aan mee werd gedaan door onze mensen was het duo onderdeel hankido. Hierbij moest je per tweetal zes technieken laten zien. De zes technieken moesten worden gekozen uit de twaalf hankido zelfverdedigingstechnieken en uitgevoerd tegen verschillende aanvallen. Ruben Ras behaalde in zijn categorie samen met Jason Foucha uit Texas de derde plek. Levi en Lukas namen in dezelfde categorie deel als Romeo en Calvin. Levi en Lukas mochten de eerste prijs in ontvangst nemen. Het zilver was voor Romeo en Calvin.
Klaas Barends deed samen met de Koreaan Yang Seung-hwa mee en hun demo was goed voor een gouden medaille.

Award

Klaas ontving tevens uit handen van IHF voorzitter Lee Hong-gi een award voor zijn inzet in de afgelopen jaren om de IHF te promoten.

Zondag

Op de tweede dag werd meegedaan op de onderdelen loopvormen, traptechnieken en de hankido groepsdemonstratie. Ruben Ras behaalde een gouden medaille met zijn hankumdo loopvorm. Voor zijn broertje Levi was er een bronzen medaille op het onderdeel traptechnieken.