Skip to main content

Eerste hankumdo examens

Op Urk werden op zaterdag 26 mei voor het eerst hankumdo-examens afgenomen. De meeste examenkandidaten beoefenden sinds anderhalf jaar het hankumdo, en konden nu voor het eerste examen afleggen. Ook slaagden nog een zevental andere leerlingen voor hun examen hapkido/hankido.

Meindert Ruiten, Gerrit Kramer en Jan Willem Kramer slaagden voor hun vierde gup examen. Pieter Hakvoort en Elly Brands konden respectievelijk hun vijfde en zesde gup in ontvangst nemen.
De examen hapkido/hankido werden afgelegd door Jakob Pasterkamp, Luuht Hakvoort, Klaas Pasterkamp en Willem Bakker die voor hun paarse band (4de gup) slaagden. Terwijl Jan Hakvoort zijn blauwe band (5de gup) in ontvangst mocht nemen, kunnen Albert Hoekman en Lub Hakvoort vanaf nu met een gele band (8ste gup) op de training verschijnen.

De examens werden afgenomen door Klaas Barends. Hij vertrekt aankomende vrijdag, 1 juni, voor twee maanden naar Korea.