Skip to main content

Tweede dan voor Justin

Donderdag 27 juli was een spannende dag voor Justin van Doorn, omdat hij die dag examen af moest leggen voor zijn tweede dan. Dat het examen op één van de warmste dagen van het jaar afgenomen zou worden, had hij van te voren ook niet kunnen weten. Maar aangezien Justin in de afgelopen maanden gemiddeld vijf keer per week trainde, wisten de examinatoren van te voren wel wat voor vlees ze in de kuip hadden. Na het examen was het unanieme oordeel dan ook dat Justin met vlag en wimpel geslaagd was.

Justin voelde zich zelf nog wat onzeker. Het element spanning ontbreekt natuurlijk tijdens het trainen meestal, terwijl het bij zo’n examen duidelijk van zich laat merken. Toch wist hij de rust er zelf goed in te houden, en kon alle onderdelen op bekwame wijze demonstreren.

Ook een pluimpje voor Justin’s examenpartner Deny, die in die hitte het vallen voor zijn rekening moest nemen.