Skip to main content

Eerste prijs Hankido

Het Internationale Sangmukwan Team heeft op de IHF Games in Zuid-Korea de eerste prijs gehaald met hun hankido groepsdemonstratie. De zeven leden van de NHF die momenteel in Korea verblijven, maakten allen deel uit van het twaalfkoppige team.

Als je bedenkt dat het team afgelopen maandag voor het eerst bij elkaar kwam, dan mag de prestatie helemaal opmerkelijk worden genoemd. In de demonstratie moesten diverse onderdelen van het hankido worden getoond. Onder leiding van meester Ko Baek-yong en Ko Se-hwan werd de demonstratie dagelijks geoefend in het park nabij de dojang.

Hankido

Dat de hankido demonstratie altijd een speciale plek inneemt om de games, blijkt wel uit de jury die deze demonstratie beoordeeld. De andere demo’s worden door de reguliere scheidsrechters beoordeeld, maar deze maken plaats voor enkele hooggeplaatste en gerespecteerde IHF grootmeesters. Achter de jury namen plaats Ko Baek-yong, Yang Yong-seok, Ko Ju-sik, Yun Gyeong-hwan en Kim Chun-gyeong.

Rond de klok van vier uur werden de winnaars bekend gemaakt, de opluchting was natuurlijk groot toen bleek dat wij de hoofdprijs meer naar huis mochten nemen.