Myung Sung-kwang

Myung Sung-kwang is de oudste zoon van IHF grondlegger Myung Jae-nam. Na het overlijden van zijn vader heeft Myung Sung-kwang de leiding over de International HKD Federation op zich genomen. Hij is daarmee de tweede dojunim van de IHF. In 2002 heeft hij de Jaenam Musulwon opgericht en is daar de voorzitter van. In die hoedanigheid wordt hij ook wel aangesproken als wonjangnim.

Myung Sung KwangMyung Sung-kwang studeerde in 2010 af aan de Hanyang Universty. Hij schreef zijn thesis over het werk van zijn vader onder de titel ‘A Study of Hankido’. De thesis geeft een goed overzicht van de geschiedenis en ontwikkeling van Koreaanse vechtkunsten en hankido in het bijzonder.
Aan de hand van deze thesis heeft de Jaenam Musulwon van het Koreaanse Ministerie van Cultuur en Tourisme erkenning gekregen voor hankido als zijnde een traditionele Koreaanse vechtkunst. Deze erkenning door het ministerie zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat hankido kan worden ingezet bij de promotie van Korea. Leden van het demonstratieteam reizen soms op uitnodiging van het ministerie naar het buitenland om daar demonstraties te verzorgen.